www.mobarn.noVåre barnehager

MOBARN – PÅ LAG MED MILJØET!

Mobarns barnehager er Miljøfyrtårn-sertifisert, noe som innebærer at vi jobber systematisk med miljøtiltak i hverdagen, og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift. Nå ønsker vi å bidra ytterligere med å redusere bruken av plast i barnehagene, og også bevisstgjøre oss selv og barna på plastbruk. Voksne har et ansvar for å være bevisst egne holdninger til plastbruk, og samtidig stimulere til gode holdninger hos barna. Det barna får som vane tidlig, vil gjerne følge dem senere i livet.

Om kort tid vil det bli utlevert miljøposer til alle Mobarns 12 barnehager. Dette innebærer at hvert barn får sin egen tøypose til skiftetøy, som er laget i 100 % økologisk bomull. Posene er i bestilling og vi regner med å få de i hende om noen uker. Vi estimerer at dette tiltaket kan redusere det årlige plastforbruket i barnehagene våre med nær 1 tonn, fordelt på 730 barn. Posen merkes med barnehage og barnets navn. Det er besluttet å ha kort hank på alle posene for å unngå kvelningsfare.

For å få en best mulig praksis på dette, har vi laget noen enkle kjøreregler for gjennomføringen:

  • Posen må være med til barnehagen hver dag
  • Manglende pose fører til at skitne/våte klær leveres tilbake uten pose
  • Posen bør ristes for sand/støv hver dag og vaskes på maksimalt 40 grader etter behov

 

Håper alle stiller seg positiv til denne nye ordningen og at vi sammen kan bidra til å redusere plastforbruket i barnehagene våre ytterligere.