www.mobarn.noVåre barnehager

Kle barna riktig: 3-lags prinsippet.

I kaldt og vått vær er det viktig at barna holder varmen og er tørre hele dagen. Dette påvirker hvordan barna trives med å være ute. Riktig størrelse og fasong på klær og sko/støvler, samt flere lag som holder på isolerende luft, gir god bevegelsesfrihet og er komfortable å leke i.

Det innerste laget:

Disse klærne skal holde kroppen varm og tørr. Velg gjerne ullundertøy til kalde dager og superundertøy til mildere dager og til barn som holder et høyt aktivitetsnivå.

Det mellomste laget:

Dette laget skal regulere temperaturen og transportere bort fukt. Fleece- eller ullklær, som ikke er for tykke, passer godt her.

 Det ytterste laget:

Her skal klærne beskytte mot vær og vind. Vind- og vanntett jakke og bukse, parkdress og regntøy passer godt hos oss!

I tillegg må ytterklærne ha strikker som fungerer, slik at buksa sitter fast utenpå støvlene. Husk å sjekke dette regelmessig og bytt ved behov. Votter blir også våte og kalde, samt at mange er veldig klumpete å bruke. Kanskje kjenner du noen som kan lage tovede ullvotter? Det brukte fiskerne i gamle dager! En god lue og en hals er også viktig. I tillegg trenger barnet også skifteklær, for uansett hvor gode klærne er, greier et barnehagebarn å bli våt!