www.mobarn.noVåre barnehager

Mat i barnehagen

Mobarns barnehager er "5 om dagen"- barnehager, med vektlegging av sunt kosthold. Det betyr at vi i Bolsøya barnehage prøver å begrense sukkerinntaket, serverer varierte påleggsvarianter, samt tilbyr mye frukt og grønt. I garderoben har barna sin egen kopp, slik at de kan drikke vann når de er tørste.

Barna tar med matboks hjemmefra til frokost. Barnehagen serverer melk og vann til alle måltider.

Til lunsj serveres det brød og smør, med et utvalg av pålegg som hvitost, smøreoster, kokt skinke, fårepølse, kaviar, majones, egg og makrell i tomatsaus. I tillegg har vi tilbud om varmmat som fiskekaker, karbonader, laks og eggerøre. En dag i uka serveres det grøt, tomatsuppe, egenproduserte rundstykker eller buffet.

På ettermiddagen har vi "Frukt". Da serveres ulike typer oppskåret frukt og grønt, men med tilbud om brødskiver eller knekkebrød for de som ønsker det.

Noen barn trenger påfyll utenom måltidene og kan da få en kopp havregryn med melk (og rosiner), et knekkebrød eller en brødskive.

Vi prøver å holde oss til regelen om at barn skal få tilbud om mat hver tredje eller fjerde time, alt etter alder og behov. Ingen barn skal gå sulten, selv om det ikke er måltid akkurat nå!