www.mobarn.noVåre barnehager

Fargeklatten

En dag i uka har vi aldersinndelte grupper, på tvers av avdelingene. Da er barna samlet til aktiviteter sammen med sine jevnaldrende.

Fargeklatten

heter gruppa som består av 3- og 4-åringene våre. Her blir det mye uteleik og uteaktiviteter. Barna i denne gruppa har mye energi i kroppen og vil gjerne mestre utfordringer på egenhånd. Samtidig har de klare meninger om hvordan saker og ting er og skal være, men liker også gjentakelse og repetisjon for å trene på ting de har gjort før.

 

Vi har flotte naturområder rundt barnehagen vår. Disse bruker gruppa til å gå på tur. Vi har 100-meterskogen, som ligger ideelt til for en utflukt på et par, tre timer. Vi bruker en halvtimes tid for å komme fram til målet, men det er fordi det er så mye spennende å utforske underveis! Her er det fugler, frosker, sopper, forskjellige bær, farger som forandres gjennom året og masse vindfelte trær. Vi kan bruke fantasien vår og da er det plutselig fly, store båter, elgjakt og tusser og troll i skogen vår!

 

Rett utenfor gjerdet ligger trollskogen. Her strekker høye og tette graner seg opp mot himmelen. Innunder grantaket gjemmer det seg også mye som er spennende og lærerikt for både store og små. Det er kjekt å ha et sted der leken kan fortsette der den slapp forrige gang vi var der. Da kommer spørsmålene, som "Husker du at vi lekte mor og far og hund?". Det husker vi selvfølgelig og plutselig er leiken igang igjen, med kongler som "mat" og "Hva er dette?" og "Er denna giftig?"....

 

Uteleiken gir rom for kroppslig utfoldelse og utfordringer i barnas eget tempo. Det er god plass til alle og ingen kjøpeleiker vi må krangle om. Her er det pinner nok til alle! Naturmaterialene kan vi bruke til kreative aktiviteter, for eksempel plukke tyttebær og lage et fint hjerte som vi tar bilde av, - før vi spiser opp bærene til slutt!!